Welkom bij de SPC Migratie Handleiding

Het SPC inbraakalarmpaneel is een compleet alarmsysteem voor inbraakdetectie en toegangscontrole voor middelgrote en grote installaties. SPC is modern, modulair en groeit eenvoudig mee met zowel het installatiebedrijf als de eindklant.

Tools

SPC Overzicht
Overzicht van de SPC architectuur en hoe deze flexibel toepasbaar is.

Applicatie Overzicht
Met het Applicatie overzicht heeft u snel een idee welk type systeem in welke markt toe te passen is.

Klaar voor de cloud
Doe veel meer met SPC, ontdek SPC Connect en de kracht van de Cloud services.

Installeert u al een inbraakalarmsysteem en bent u op zoek naar iets anders? Onderstaande migratietabel helpt u snel uw keuze maken.

SPC Overzicht

 • SPC past zich aan u aan
  Met het SPC paneel kan snel een eenvoudig een klein systeem gemaakt worden, en tegelijk biedt het de toepassingen en mogelijkheden om zeer grote en complexe installaties te maken.
 • Security als basis
  SPC is door externe partijen getest en gekeurd volgens EN, VdS, Incert, NF&A2P en vele andere security standaarden
 • Ondersteuning voor meerdere talen
  Met 11 beschikbare talen (vier te gebruiken in een paneel), kan tijd en geld bespaart worden door iedere gebruiker het systeem in zijn of haar eigen gewenste taal te laten gebruiken.
 • Krachtig communicatie platform
  SPC is gebouwd op een krachtig IP communicatieplatform en kan hiermee zowel met de meldkamer, Cloud services, als vele 3rd party platforms als toegangscontrolesystemen, Video Management Systemen, PSIM systemen en Building Management systemen communiceren. Altijd met de zekerheid van een 256 bit AES CBC encrypted verbinding en altijd met het paneel als controlerende partij. Dit niveau van flexibiliteit en beheer is ongeëvenaard in de security industrie en biedt veeleisende installaties uitgelezen mogelijkheden.
 • Firmware upgrades zijn nog nooit zo eenvoudig geweest
  SPC systemen kunnen eenvoudig van afstand geüpdate worden, zodat uw klanten zowel over de nieuwste features als de laatste security updates beschikken.
 • Geïntegreerd Toegangscontrole
  De SPC systemen kunnen uitgebreid worden met deurcontrollers, waarmee een toegangscontrolesysteem tot 64 deuren en 2500 gebruikers mee gecreëerd kan worden. De toegangscontroleoplossing integreert volledig met het inbraakalarmsysteem en biedt een complete en veilige ervaring. Sturingen van deuren, toekennen van rechten op basis van tijd- of situatiescenario’s, en typische toegangscontroletoepassingen als Anti Passback en Escort functie bieden aanvullende flexibiliteit voor de installateur en eindklant.
 • SPC Connect is de door Vanderbilt onderhouden Cloud en smartphone-app oplossing voor uw SPC systemen. Voor de eindgebruiker is SPC Connect een krachtige interface waarmee op een beveiligde manier systemen kunnen worden in- en uitgeschakeld, deuren mee kunnen worden geopend en gesloten en zelfs camerabeelden live en na alarm mee kunnen worden bekeken. Voor de installateur biedt SPC Connect een platform voor een overzichtelijk beheer van de alarmsystemen van uw klanten. Uitgebreide systeemrapportages, back-ups van configuratiebestanden en een uitgebreide controle op monteurstoegang bieden een echt veilig en kostenbesparende oplossing.

Meer informatie

Hoeveel zone ingangen biedt SPC?

De SPC centrales zijn beschikbaar in uitvoeringen met 32 / 128 / 512 onafhankelijk te programmeren ingangen en uitgangen.

Welke End of Line opties worden ondersteund?

De SPC centrale werkt standaard met 4K7/4K7 EOL weerstanden en ondersteunt daarnaast, per ingang instelbaar, de volgende weerstandwaardes:

 • Geen EOL
 • Single 1K, 2K2, 4K7, 10K, 12K
 • Dual 1K/470, 1K/1K, 1K/2K2, 1K5/2K2, 2K2/2K2, 2K2/4K7, 2K2/10K, 2K7/8K2, 3K/3K, 3K9/8K2, 4K7/2K2, 4K7/4K7, 5K6/5K6, 6K8/4K7, 10K/10K
 • Triple 1K/1K/6K8, 1K/1K/2K2, 4K7/4K7/2K2

In welk marktsegment past SPC?

SPC is gericht op de professionele beveiligingsinstallateur/integrator en kan worden toegepast in high end residentieel, commerciële en financiële toepassingen, high security toepassingen en als onderdeel in geïntegreerde systemen.

Wat wordt er bedoeld met ‘future proof’?

De gehele SPC serie heeft een gelijke controller architectuur, waarmee er gegarandeerd voldoende rekencapaciteit en geheugen beschikbaar is voor toekomstige uitbreidingen van uw systeem.

Hoeveel talen ondersteunt een SPC paneel?

Er kunnen per paneel vier talen gebruikt worden, waarbij een gebruiker één eigen taal ingesteld kan krijgen.

Wat is SPC Connect?

De SPC Connect portal biedt een beveiligde verbinding met uw SPC panelen, toegang tot de SPC web interface en volledig beheer voor zowel eindklant als installatiebedrijf.

Kan ik draadloze detectors gebruiken?

Jazeker, SPC heeft een complete assortiment aan draadloze detectors die gemengd gebruikt kan worden met bekabelde detectors, afhankelijk van de lokale benodigdheden.

Wat is “FlexC”?

FlexC is een sterk beveiligd communicatiesysteem waarmee een groot aantal, flexibel te programmeren transmissiesystemen opgebouwd kan worden, naar o.a. meldkamers, de SPC Connect Cloud service en 3rd party applicaties.

Over welke certificeringen beschikt het SPC systeem?

SPC beschikt over de meest uitgebreide lijst van certificeringen in de Europese security markt, waaronder::EN50131 & EN50136 ; VdS-B en VdS-C ; British Standards PD6662:2010 ; NF Type 2/ Type 3 ; Incert ; FNH ; SSF1014 ; FFS ; F&P ; SES ; VSÖ ; IMQ ; EAC ; COTPS ; MABISZ

Wilt u meer weten en met Vanderbilt in contact komen, druk hier

Om meer te weten te komen over SPC, druk hier en voor het overzicht van alle randapparatuur drukt u hier.

Wenst u meer informatie? We hebben een groot aantal video’s beschikbaar waarmee u snel met SPC aan de gang kunt gaan.

Waar te koop

Vanderbilt Industries werkt met distributiepartners door heel Europa. Vind uw distributiepartner hier.